NuffNang

Rabu, 25 April 2012

Ride Ngeteh ke PD

Salam,

Aku sempat follow member member gi PD minggu lepas. Atas undangan sebab diaorang nak gi ngeteh ke PD, aku pun join laa. Semua sekali ada laa dalam 12 bijik kot. Dapat la kenal member member yang selama nie kenal dalam group sembang jerr.


Aku janji untuk tunggu diaorang kat Petronas Mambau. Kami tercegat kat situ dalam pukul 9.30 malam. Awal sikit tak perr..jangan diaorang pulak tertunggu kitaorang. Dalam pukul 10 camtu dia orang sampai. Kena tunggu member member yang sampai lewat sikit sebab baru balik dari kerja.


Semua sekali dalam 12 bijik juga laa kita orang gerak ke PD. Ada GTR1400 dua bijik, sebijik R6, ZX10, ZX6, Z1000sx, 2 bijik Versys, 3 bijik ER6 dan sebijik ZZR250. Highway nie gelap jugak rupanya. Dulu masa aku ulang alik Springhill-Senawang, tak der pulak terasa gelapnya..hehehe.


Plan pada awalnya nak ke Teluk Kemang. tapi hampa sebab bila kami sampai, teluk kemang dah tutup dah. Semuanya gelap gelita. Marshall kami Lan bawak kami lepak lepak kat Batu 4. Sembang sembang sambil pekena koay teow.


Walaupun kami ramai dan order berbagai, tapi okay jugak laa servis kedai nie, sebab pantas dan cepat dia orang siapkan makanan.


Agenda malam tu dipenuhi dengan gelak gelak dan sembang sembang. Bercerita tentang agenda ride yang dalam perancangan.


Sembang punya sembang, tak sedar dah pukul 1 pagi. Kami pun cargass laa. Balik. Esok nak kerja lagi. Satu ride yang best dan meriah dengan member member yang peramah.


Sorry laa gambiran tak berapa nak menarik, sebab gunakan kamera tipon jer. Malam pulak tu, memang tak dak syiok laa. Tapi okay laa kan, buat kenangan.


Cadangan berikutnya adalah ride makan mee udang lipan kat Taiping serta ke Tanjung Piai sambil pekena nasik briyani. Laa, makan nasik briyani lagi..aduii..

Catat Ulasan

Please Click..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...