NuffNang

Ahad, 18 September 2011

Ride Orang Kawin kat Sabak Bernam

Salam,

Aku rasa baru malam tadi bincang ngan budik dan Hasromi, pasal ride ni..tau2 dah ada gambar..ok lah layan..

Report Ride ke Sabak Bernam ( Taman Kenangan )

9:30 : Buat preparation terakhir pada moto, Adjust rantai la, set angin la..nasib ada si Budik boleh buat kan semua ni..masa ni kitaorang masih berada di Shell batu 3 sementara tunggu si Hasromi yang agak lewat bangun tidur..

10:00: Tayar gerak menuju ke sabak Bernam, dalam perjalanan tu masing2 buat stail lah sbb dah lenguh atas motor..

11:55 : Sampai rumah Azrill, masa ni pengantin takde lagi..so, kitaorang pun tak boleh tunggu lama..sbb pukul 3 dah nak kena masuk keje semula..maklumla keje shift..Apalagi,kasi ambil pinggan, tgk nasi beriani mcm sedap..apalagi bedal jelah taruk dalam pinggan..perut pun dah lapar..Si Budik punya kelam kabut, sampaikan penutup bekas nasi tu jatuh..semua orang pandang..masa tu aku dah ambik lauk ayam..jauh dah dari budik..nyam2..

12:30 : Time tengah makan tu, dengar bunyi rebana..dalam hati aku.ni mesti pengantin dah sampai..usha ke kiri..mmg betul , Azrill tersengih je dari jauh..maklumlah Raja Sehari....Sementara tunggu Azrill masuk kerumah, Budik suruh hasromi ambil bubur kacang..Kali ni peristiwa seperti budik tadi berulang lagi, kali ni pada si Hasromi pulak..tah macam mana dia ambil mangkuk tu, boleh jatuh barang2 atas meja tu..semua owg pandang je..Si Budik gelak kaw2 masa tu..hampeh je time owg kene..hehe..masa tengah makan bubur tu, terperasan Kak Midah n family pun ada sama..tak perasan pukul berapa diowang sampai..

13:00 : Tunggu punya tunggu, azrill pun keluar la..masa ni kitaowang dah siap2 nak gerak..ingat nak jumpa azril dulu sebelum balik..ambil gambar sekeping dua ngan pengantin..Hasromi cakap ambil berkat..aku pun tak tau apa yang berkat tu..salam2 ngan azril n siap bergambar semua..kitaowang pun siap2 la nak balik..takut lewat sampai KL ngan Cyberjaya.

13:30 : Tayar gerak pulang ke KL ngan Cyberjaya, dalam perjalanan ni hujan rintik2..tapi kitaowang terus je, tak berenti dah pakai baju hujan ke apa ke..rupanya sekejap je hujan..dalam tgh layan ride ada plak budak motor ni main cucuk2..igt kitawang ni nak layan ke.dah la perjalanan masih jauh..lama jugak dia ikut..last2 dia masuk susur mana tah..hilang terus dari cermin sisi aku..ok lah..takde dah lah si pengacau..

15:00 : sampai opis, punch card ngam2 dekat pukul 3..

So kesimpulan, Ride ni memang best walaupun tak dirancang..pada azril dan isteri " Aku ucapkan selamat pengantin Baru, Semoga kekal ke akhir hayat "..makanan kat umah kenduri mmg best,maklumlah perut lapar..

Kami blah tiga bijik motor ja..layan cub plak hari nie

Budin ngan Hasromi

On the way..jalan clear
 

Skill aku tangkap gambar dari atas motor..nak tiru advrider..hahaha


Gambar aku tak daa laa, pasal aku yang ambik gambar

Dapat gambar helmet aku jaa..


Jalan memang cantik, tersilap mau sampai Lumut terus nie..



Selera sungguh makan nie..tak hingat nak balik nanti naik motor.



Slamat Pgantin Baru..

Perjalanan balik, kakak tu tengah tunggu nak pi tandas. Bukan follow ride kitaorang yer..


Catat Ulasan

Please Click..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...