NuffNang

Rabu, 17 Ogos 2011

Memori Puncak Broga

Salam,

Bagi anda yang belum tahu, ada puncak bukit yang boleh anda terokai untuk view pemandangan yang sangat indah. Terletak dalam area Semenyih, Puncak Broga pasti menjanjikan view panorama yang sangat mengasyikkan dan mempersonakan.

Biasanya pendaki akan mendaki puncak Broga nie dalam seawal pukul 5 pagi. Naik di awal subuh untuk melihat pemandangan matahari terbit yang sungguh mempersonakan. Namun aku and the geng naik Puncak Broga nie dah agak lewat, dalam pukul 8 pagi. 

Memang kami bergerak awal, seawal 5 pagi dari Senawang. Namun takdir menentukan yang pagi tu hujan turun dengan lebatnya lantas membantutkan kami untuk melihat panorama matahari terbit. Pendakian broga ne bukanlah pendakian hardcore, namun lebih kepada beginner trip jer. So sapa sapa pun boleh nak mendaki, yang penting ada minat dan kemahuan.

Saksikan gambiran gambiran menarik dari atas puncak Broga nie. So lepas bulan puasa nie, bolehlah plan mendaki. Berjinak jinak dengan alam pendakian nie..




Jalan naik ke Puncak broga
 




























Catat Ulasan

Please Click..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...